Pedicure-Helmond

Wat doet een ProVoet pedicure

De pedicure stelt samen met u een behandelplan op, waarin we afspreken hoe de behandeling gaat plaatsvinden, hoe vaak u terug moet komen om zo veel mogelijk klachtenvrij te zijn en wat de kosten zijn.
De behandelmogelijkheden aan uw voeten lopen uiteen van preventieve basisverzorging tot specialistische behandeling.

Als erkende ProVoet en ProCert pedicures behandelen en voorkomen we klachten aan de voeten, zoals:

 • pijnlijke drukplekken
 • ingroeiende nagel
 • schimmelnagel (kalknagel)
 • voetschimmel (huid)
 • likdoorn, eelt, blaren en dergelijke

 • De pedicure leert u om klachten tijdig te herkennen en geeft u advies m.b.t. te gebruiken verzorgingsproducten, schoenen ed.
  Onze professionaliteit uit zich door het regelmatig volgen van bijscholingen, gebruik van hoogwaardige producten en moderne apparatuur.
  Hygiëne, zorgvuldigheid en kwaliteit zijn als vanzelfsprekend voor ons.

  Zo nodig verwijst de pedicure u door naar de podotherapie, (semi-)orthopedische schoentechniek of huisarts.
  Tevens kan de pedicure, in overleg met u, collega’s binnen het Paramedisch Centrum - West raadplegen en, indien nodig, direct een vervolgafspraak voor u maken.
  Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden binnen het Paramedisch Centrum - West: www.paramedischcentrum-west.nl


  Scholing

 • Mirjam is in het bezit van een ProVoet / Procert en S.B.B (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend diploma Medisch-pedicure.
 • Wilma is in het bezit van een ProVoet / Procert en S.B.B (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend diploma Pedicure met de aantekening risicovoet: 'diabetische voet' en 'reumatische voet'.

 • Voor ons Curriculum Vitae zie: Algemeen.

  Voor risicogroepen, zoals reuma- en diabetespatiënten hebben we beiden een speciale opleiding gevolgd waardoor we de risico's beter herken en eerder klachten kunnen voorkomen.

  Doordat we op een lijn samenwerken met de huidtherapie, zijn we ook deskundig in het behandelen van oncologische problematiek m.b.t. uw voeten.

  Tevens is de praktijk gecertificeerd door ProCert en zijn we als een van de weinige pedicures in Helmond en omgeving door S.B.B. erkend als leerberdrijf waardoor we stagiaires mogen opleiden.

  Wij zijn aangesloten bij de beroepsgeschillenkommissie: degeschillencommissiezorg

  Medisch pedicure Mirjam van Duijnhoven - Paramedisch Centrum - West Een goede stap om verder te komen